Skip to content

ALTO Vino 2025

ALTO VINO

ALTO gaat niet voor average, maar voor de top. Elke maand strijkt ALTO met jou en een groep andere, wijn minnende ondernemers neer op 5 once in a lifetime locaties in West-Vlaanderen. Telkens schenkt UNIZO’s topper uit de wijnwereld een reeks aan hoogstaande wijnen voor jou uit.. Een culinair expert pairt ze ter plekke met de meest hemelse gerechten.  

Meer te weten komen?

Sofie Arslijder
Sofie Arslijder
0472 37 41 45

Meer te weten komen?

Laat je gegevens na en we nemen contact met je op!

Interesse in dit traject?

De inschrijvingen voor dit traject zijn nog niet open. Wil je je graag al registreren op voorhand? Laat hieronder je gegevens na.

Programma

Business en smaak

ALTO VINO, dat is: 5 keer een topper uit de wijnwereld, 5 keer pairen met een expert en 5 keer wegzinken op de meest adembenemende locatie.  

Belust op nóg meer nieuwe wijnkennis? Ontmoet gelijkgestemde fijnproevers en wijnliefhebbers. Bouw waardevolle relaties op in een inspirerende sfeer. Verwacht je aan ongeplande ontmoetingen en weldadige smaken. Een winters traject met een warm gevoel.  

2 topsommeliers

We laten ons begeleiden door 2 West-Vlaamse topsommeliers van nationaal kaliber, die recent hun krachten bundelden in Santé Wines:

Dries Corneillie
Dries won met volle toewijding Best Sommelier of Belgium 2021-2022. Hij is een perfectionist en erg proactief: Altijd is hij bezig met zijn next move. Maar bovenal is Dries een gevoelsmens. Hij werkte als hoofdsommelier in Restaurant De Jonkman** en richtte recentelijk, samen met Benoît Couderé, Santé Wines op.

Benoît Couderé
Benoît, Best Sommelier of Belgium 2015-2016, heeft ervaring als Maître d’Hôtel en sommelier bij Le Manoir Quatre Saisons en als hoofdsommelier bij Le Bistrot d’Eygalières** en Restaurant De Karmeliet***. De voorbije jaren deed Benoît heel wat ervaring op in de retailsector. Hij lost zijn ondernemersambities in Santé Wines en is daarnaast een echte familieman.

benoit coudere

Praktisch

Data sessies:

  • 5 avonden vanaf februari 2025

Timing:

  • 18u30: ontvangst
  • 19u – 22u: doorlopende degustatiemenu’s met toelichting over de pairing per gerecht en wijn

 

  • voor wie: max. 15 personen 
  • inclusief: alle wijnen en gerechten