Skip to content

ALTO Debat

ALTO debat

De toekomst van het ondernemen hangt sterk vast aan hoe de wereld evolueert. Een ondernemer die zicht heeft op politieke en economische trends heeft dan ook een streepje voor. UNIZO verzamelt 5 experts die de evoluties van het huidige economische en politieke landschap van binnen en van buiten kennen. 

Meer te weten komen?

Sofie Arslijder
Sofie Arslijder
0472 37 41 45

Meer te weten komen?

Laat je gegevens na en we nemen contact met je op!

Interesse in dit traject?

De inschrijvingen voor dit traject zijn nog niet open. Wil je je graag al registreren op voorhand? Laat hieronder je gegevens na.

Prijs

€1265 excl. BTW

Programma

Diners met experts

If you fail to prepare, you prepare to fail. Tijdens 5 lunchsessies steken we de koppen bij elkaar en gaan na hoe de uitdagingen van de toekomst het hoofd kunnen bieden. En daar kan jij deel van uitmaken! Zo leren we van elkaar en gaan we gewapend met de nodige voorkennis de toekomst tegemoet. 

Sprekers

Steven Van Hecke (geopolitiek)

Steven Van Hecke is hoogleraar Europese politiek aan de KU Leuven en doet onderzoek naar de rol van Europese politieke partijen, EU-instellingen en Europese integratiegeschiedenis.

“Europa is een aantrekkelijk continent, waar het veelal goed is om te leven. Veel landen staan in de rij om lid te worden van de EU. Toch is de “European way of life” geen vanzelfsprekende verworvenheid.”

Roel Gevaers

Roel Gevaers (e-commerce ecosystemen)

Roel Gevaers, prof transporteconomie aan UAntwerpen, neemt ons dan weer mee in de wereld van de mobiliteit en transport.

Roel is onze expert ter zake in e-commerce ecosystemen, retailwaardeketen en dropshipping.

Isolde Van den Eynde (Belgische politiek)

Isolde Van den Eynde is politiek journalist bij Het Laatste Nieuws. We zien haar geregeld verschijnen in het duidingsprogramma De Afspraak op Canvas, wanneer het politieke topics betreft.

Isolde geeft haar blik op de politieke omwentelingen in ons land, vanuit haar ervaring uit de wetstraatjournalisiek en verkiezingen.

Ignaas Devisch (ethiek en bedrijfsleven)

Ignaas Devisch is professor in de medische filosofie en ethiek. In die hoedanigheid is hij verbonden aan de medische faculteit van Universiteit Gent. Ignaas is ook columnist bij De Standaard.

Ignaas geeft een blik op de hedendaagse samenleving, waarin openheid en uiting van emoties meer als norm wordt gezien. Hij legt voor ons de link met het bedrijfsleven.

? (veiligheid en cybersecurity)

Deze spreker maken we weldra bekend.

Praktisch

In 5 middagsessies van 11u30-14u30 bespreken we de meest actuele topics:

  • donderdag 7 november 2024
  • donderdag 5 december 2024
  • donderdag 9 januari 2025
  • donderdag 6 februari 2025
  • donderdag 13 maart 2025

Gespreksonderwerpen:

  • Geopolitiek
  • Veiligheid
  • Belgische politiek
  • Ethiek & bedrijfsleven
  • E-commerce ecosystemen, retailwaardeketen & dropshipping

Locatie:

Restaurant Ober, Rijselstraat 63, 8200 Sint-Michiels (Brugge)