We zijn verheugd om enkele van de meest innovatieve food and drink-ondernemers te verwelkomen.
Dries Corneillie en Benoit Couderé
ALTO Refuge wordt getrokken door Dries en Benoit, beiden oprichters van Santé Wines en gerenommeerde topsommeliers. Met ervaring in prestigieuze sterrenrestaurants zoals Hertog Jan***, De Jonkman** en Boury*** (Dries) en Bruneau*** en De Karmeliet*** (Benoit), brengen zij een ongekende kwaliteit en verfijning naar het evenement. Dries en Benoit zijn meesters in innovatieve pairing en zijn kenners van hun vak. Ondanks hun diepgaande kennis, hebben ze de gave om hun skills toegankelijk over te brengen aan een publiek. Op woensdagavond brengen ze ons een innovatief diner, met bijhorende wijnen én hun verhaal.
Ben Brumagne
Ben Brumagne reisde als nomaad de wereld rond en verdiepte zich al trekkend in de wereld van wilde, eetbare planten. Wildplukken werd voor Ben een machtige passie en een zoektocht naar zijn innerlijke wild child. Hij begon zijn kennis en onderzoek te delen in een blog, die stapsgewijs uitgroeide tot een bedrijf: Forest to Plate. Ben trekt ons op donderdagvoormiddag mee de bossen in op zoek naar wilde, eetbare paddenstoelen en planten. Vervolgens koken we op donderdagmiddag de ingrediënten om tot een verfijnde lunch, en nuttigen we die in het wild. Intussen deelt Ben, zelf constant op zoek naar nieuwe ideeën, zijn blik op innovatie.
Special guest: Frank Descamps
Geen food ondernemer, maar wel een innovator in hart en nieren: dat is Kortrijkzaan Frank Descamps, die ons op donderdagnamiddag vergezelt tijdens een pauze. Frank is zaakvoerder en bezieler van Wildtrails, het teambuilding- en meetingbedrijf gelegen tussen Durbuy en La Roche-en-Ardenne. Tevens is hij onze gastheer, want het landhuis waarin we logeren maakt deel uit van zijn Wildtrails-netwerk. Frank haalde onlangs nog de media naar aanleiding van de 64 laadpalen die hij op het Wildtrails-domein liet installeren. Het bedrijf zet ook resoluut in op korte keten, Belgische leveranciers en natuurherstel. Zo brengt Wildtrails niet alleen West-Vlaams ondernemerschap, maar ook duurzaamheid naar het hart van de Ardennen.
Pieter Lonneville
Nadat hij het vak onder de knie kreeg bij culinaire vernieuwers Stefaan Couttenye (’t Hommelhof) en Sergio Herman (’t Oud Sluis), stampt Pieter samen met zijn vrouw zijn eigen restaurant, Tête Pressée, uit de grond. Het restaurant vindt zijn plek in een voormalige beenhouwerij, waar Pieter in een open keuken zijn nieuwe ideeën tot een hele maaltijd omvormt voor de ogen van zijn gast. Pieter behoort tot de bekende North Sea Chefs, en poneert er de leuze: “Schaarste stimuleert creativiteit”. Dit jaar nog won hij de Product Award food & drinks in het Gault&Millau Culinary Innovators-event. Bijgestaan door onze topsommeliers, verwent Pieter ons op donderdagavond met een persoonlijke maaltijd én zijn persoonlijk verhaal.
Michaël Sels
Michaël is chef, auteur en vooral een onuitputtelijk inspiratiebron voor al wie streeft naar een gezond, lang leven. Hij is als hoofddiëtist verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en staat er patiënten bij in hun zoektocht naar een evenwichtige voeding. Michaël verrast ons met een vernieuwende, gezonde kijk op onze ontbijt- en lunchmomenten. Hij leert ons hoe je mits enkele toegankelijke ingrepen jezelf – en je medewerkers – gezond en fit op het werk krijgt. En dat, bovenal, zonder in te boeten in smaak. Op vrijdagochtend schotelt hij ons een gezond ontbijt voor. Daarna zet hij ons actief aan de slag in de keuken. Daar bereiden we zelf onder Michaëls waakzaam oog onze middaglunch voor vrijdagmiddag.