In deze 4-daagse ondernemersreis leren we Kopenhagen beter kennen. De enorme stadsvernieuwing van de laatste jaren, de futureproof mindset, de fietstraditie en innovatieve kijk op economie zijn maar enkele voorbeelden van onderwerpen waar we dieper op ingaan.
Veerle Windels neemt ons mee naar enkele Vlaamse vrouwelijke ondernemers die in Kopenhagen gevestigd zijn. Onderweg stoppen we ook bij een paar Danish icons uit de ondernemerswereld. Zij geven ons een exclusieve blik achter de schermen in hun onderneming.
“In Kopenhagen gaan we op zoek naar creatieve geesten die hun talent en innovatie koppelen aan ondernemerschap in een stad die de voorbije jaren compleet veranderd is en duurzaamheid vertaalt naar leven en werken in al zijn facetten.” – Veerle Windels
Maak kennis met enkele van de vrouwen die we ontmoeten tijdens ALTO Kopenhagen (onder voorbehoud):

Veerle Windels begeleidt de UNIZO-groep ter plekke. Veerle is freelance modejournalist voor o.a. De Standaard, Trends/Style, Harper’s Bazaar (NL) en StyleZeitGeist (USA). Met 30 jaar ervaring in journalistiek op de teller en 10 jaar ervaring in het begeleiden van reizen kent ze de internationale grootsteden op haar duimpje.

Griet Brosens is Deputy Head of Mission aan de Belgische ambassade in Kopenhagen.

Geraldine Reymenants is de enige vertegenwoordiger van Vlaanderen bij de Vlaamse Regering in Kopenhagen. Geraldine heeft een carrièreswitch gedaan van historica naar diplomatie. Ze werkte op het instituut voor oorlogsveteranen – een pure mannenwereld. Dit is haar tweede post, na Zuid-Afrika.
Haar dossiers variëren van energie, mobiliteit en stadsontwikkeling, tot sociale ontwikkelingen. Ze heeft bijzondere interesse voor kunst en cultuur en wil ook die uitwisseling bewerkstelligen.

Marie Lamberechts is PR en rechterhand van light designer Tom Rossau. Marie is een jonge vrouw die ooit via een stage in Kopenhagen belandde, haar lief leerde kennen en is gebleven. Ze houdt van de vernieuwing in de stad. Van hoe de Denen zich kunnen heruitvinden. Van vallen en weer opstaan.

Charlotte Lynggaard, creative director en eigenaar van Ole Lynggaard, zeer gerespecteerd juwelenlabel met internationaal verspreide distributie. Charlotte tekent de collectie en balanceert voortdurend op de dunne lijn tussen creativiteit en zakelijk succes. Ze werkt samen met haar broer en vader in het familiebedrijf en weet alles over successie, generatiewissels, en internationalisering van het bedrijf (en de vele issues daarrond).

Helle Hestestaeve en Rykke Baumgarten, de twee ontwerpsters achter het Deense modelabel Baum & Pferdgarten, willen ons in hun flagshipstore meenemen naar het verhaal achter hun label.
Hoe laat je een Deens merk internationaal worden. Wat zijn de do’s en dont’s. Hoe ga je om met branding? Wanneer wordt creativiteit ingesnoerd en wat betekent dat voor de ontwerper?

Julie Schlüter Valentin maakte sinds corona een carrièreswitch. Ze liet de PR-wereld achter zich en heeft zich herschoold als master ‘mediator’ en geeft daar intussen ook les in.
Ze is bijzonder geïnteresseerd in wat ons motiveert als mens en ondernemer en organiseert geregeld workshops rond conflict en communicatie. Wat doet een mens ontploffen en hoe de-escaleer je dat moment? Wat is goede communicatie en hoe kan je emoties inschatten?

Ruth Loos, recent verkozen tot One of the 50 Scientists that Inspire, is onderzoekster op vlak van genetische obesitas aan de plaatselijke universiteit.